free web stats
×

SHOPPING FROM

Filter by

Price

3 9

Manufacturers

Filter

Water Filter

Water Filter

Er zijn 8 producten

Misschien is een van de belangrijkste kenmerken van het maken van een goede espresso, waarschijnlijk de meest onderschatte, de kwaliteit en het gehalte van het water. Niet al het water dat uit de kraan komt heeft dezelfde eigenschappen. In de meeste gevallen is de reden waarom u een waterfilter gebruikt de hoge concentratie calcium in het water, dit kan de werking van uw espresso-machine beïnvloeden. In sommige gevallen kan het behoorlijk ernstig beschadigd raken. Alleen al om die reden zou je een waterfilter gebruiken, op commerciële en huishoudelijke espresso machines. Hieronder vindt u een overzicht van de soorten en merken van waterfilters die gewoonlijk op espresso-machines worden gebruikt.

Toont 1 - 8 van de 8 items

Er zijn verschillende soorten waterfilters, of ook een waterverzachter, die op espresso-machines worden gebruikt. De belangrijkste vraag is of u een commerciële of een huishoudelijke espresso machine heeft. Dat is de belangrijkste vraag, gezien het ontwerp en de capaciteit van die waterverzachter is volledig anders. Er zijn verschillende fabrikanten van waterfilters voor espresso machines en Ho.re.ca de Commissie is van mening dat de toepassing van de richtlijnen van de Raad inzake de bescherming van de gezondheid van werknemers en van de gezondheid van de werknemers in verband met de toepassing van de richtlijnen van de Raad inzake de bescherming van de gezondheid van werknemers en van de gezondheid van de werknemers in verband met de toepassing van de richtlijnen van de Raad inzake de bescherming van de gezondheid van werknemers en van de gezondheid van werknemers moet worden geëvalueerd. Deze fabrikanten maken niet allemaal dezelfde soorten en maten waterfilters.

DVA De Vecchi

Het merk DVA De Vecchi is een merk dat in het noorden van Italië voorkomt. Ze zijn vooral bekend om hun regeneratiewaterfilters.  Maar dit merk maakt een verscheidenheid aan waterverzachter/waterfilters. Voor de binnenlandse markt maken zij een tankversie waterfilters, maar handmatige waterverzachter, automatische waterverzachter en omgekeerde osmose waterverzachter.

Brita

Dit bedrijf werd in het midden van de jaren zestig in Duitsland opgericht en is vooral bekend vanwege hun waterfiltercannisters voor thuisgebruik. Maar ze maken een verscheidenheid aan filtratiesystemen voor espresso- en koffieapparaten. Voor deze toepassingen hebben zij de Brita Purity C-serie, die voornamelijk worden gebruikt voor commerciële espresso-machines. Maar Brita heeft ook de Mypure A1 waterfilters, deze kunnen worden gebruikt op espresso-machines met een hoofdwaterverbinding.

3 M

Het Amerikaanse merk 3M maakt verschillende waterfiltersystemen. Welke u nodig heeft, hangt vooral af van uw behoeften. Hiermee moet je nadenken over het verzachten, het verminderen van chloor smaak, geur, harde schaal en chloramines. De waterverzachtende middelen van 3M kunnen in commerciële en huishoudelijke toepassingen worden gebruikt. Zij beschikken niet over een filtersysteem dat geschikt is om in de watertank van een espresso-machine te zitten.

Everpure

Dit bedrijf heet Pentair Everpure en is gevestigd in de VS. Dit bedrijf maakt verschillende soorten waterfiltratiesystemen voor de Ho.re.ca. u kunt individuele filters gebruiken, maar u kunt ook een compleet waterfiltratiesysteem of een omgekeerd osmose systeem gebruiken.  Veel voorkomende modellen die worden gebruikt op commerciële espresso machines zijn de Everpure 4CB5, Everpure 4H en de Everpure 4C.

 

Algemene informatie over waterverzachter/filter

Er zijn veel overeenkomsten tussen alle merken van waterfilters, maar ook veel verschillen. Het belangrijkste verschil is dat de filters van DVA De Vecchi kunnen worden geregenereerd en de andere waterfilters zoals die van 3M, Everpure en Brita moeten worden weggegooid.  Om die reden zijn de DVA-waterfilters iets zuiniger, maar ze zijn ook niet gebaseerd op hetzelfde principe.

Als je naar het volgende niveau wilt gaan kun je altijd voor omgekeerde osmose gaan. Dit type

Omgekeerde osmose creëert het ideale evenwicht van mineralen om corrosie en schaalvorming te voorkomen door een koolstoffilter, schaalremmer, calcietvoerder te combineren, waardoor het juiste evenwicht van mineralen ontstaat. Deze osmose systemen worden gemaakt door bedrijven zoals DVA De Vecchi en Pentair Everpure.

 Hoe vervang je een espresso-machine waterfilter?

Nou, het is vrij eenvoudig, en vrij snel om het waterfilter te vervangen. Het eerste wat je moet doen is de klep uitzetten voor het waterfilter en de uitlaatklep openen. Nu kan je het waterfilter uit het hoofd van het filtersysteem halen. Installeer een nieuwe en open de inlaatklep. Het eerste water dat uit het filter komt, wordt eerst door de uitlaatklep/slang gespoeld.

Hoe maak je een waterfilter van DVA De Vecchi?

Dit is wat meer werk. U moet eerst de kleppen van de waterverzachter uitschakelen, zodat er geen water in of uit kan stromen. Dan moet je de tank leegmaken. Verwijder het deksel van de container en voeg een bepaalde hoeveelheid zout toe, afhankelijk van het model dat u hebt. Reinig de pakkingen waar de tank wordt geopend en spoel het filter voor ca. 40 minuten. Nu kan je je waterfilter weer gebruiken. Volgens de fabrikant vindt een volledige vervanging van de hars pas plaats tussen de 5 en-7 jaar.

close

Aanmeldenvoor online nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speciale aanbiedingen

Volg ons