free web stats
×

SHOPPING FROM

Rancilio

Het espressomachine merk Rancilio is niet de eerste die je identificeert met koffiemolens, maar ze maken ze wel. en ook heel wat bekende modellen. Dit zijn een combinatie van huishoudelijke en commerciële koffiemolens.

Dat kan een "on defilterbakje" of een "doserversie" zijn. Wat is het verschil? Een doseerversie heeft een opbergdoseerder aan de voorkant van de molen waar een kleine hoeveelheid gemalen koffie klaar voor gebruik wordt bewaard. De "on defilterbakje"-versies malen alleen koffie als dat nodig is.

Een Rancilio koffiemolen herken je in de meeste gevallen aan de kleur en vorm van de doseerders. Deze zijn in veel gevallen gemaakt van blauw plastic en kunnen vierkant zijn. Niet allemaal, zoals de Kryo 65 heeft een duidelijke.

Beroemde Rancilio koffiemolens zijn voor de binnenlandse markt de Rancilio Rocky, dit is een doseerversie. waar je de Rocky SD hebt, is dat een on defilterbakje-model. De eerste lijn commerciële koffiemolens is de Rancilio MD-serie. In deze serie heb je modellen zoals de Rancilio MD40, MD50 en de Rancilio MD80. Het nieuwste model van het merk Rancilio is de Rancilio Kryo. Deze grinder is gemaakt in een doser uitvoering, de Kryo 65ST en de Kryo 65 AT. De doserloze versie is de Rancilio Kryo Evo 65 OD koffiemolen.

Al deze koffiemolens hebben wel 1 ding gemeen en dat is dat ze alleen platte maalschijven gebruiken op hun koffiemolens, variërend van diverse formaten.

Dus als u een Home Barista bent, of eigenaar van een bar/restaurant, maakt Rancilio een geschikte koffiemolen voor deze toepassingen.

close

Aanmeldenvoor online nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speciale aanbiedingen

Volg ons