free web stats
×

SHOPPING FROM

Ketel

De boiler op een espressomachine heeft verschillende functies. Traditioneel is de ketel gemaakt van koper en wordt gebruikt voor heet water, stoom en het opwarmen van het water dat wordt gebruikt voor het brouwproces.

In de meeste gevallen zat er maar 1 boiler in de espressomachine, maar tegenwoordig zie je vaker espressomachines die een centrale stoomketel en een zetgroepboiler hebben. Er is ook een verandering van materialen, traditioneel werden ketels altijd gemaakt van koper en messing. Maar nu zie je wel meer roestvrijstalen boilers die in espressomachines worden gebruikt.

Maar je moet deze espressomachineboilers ook afsluiten. Vroeger was het gebruikelijker om aan één of twee zijden een open ketel te hebben. Deze zijkanten zijn afgedicht met een ketelpakking en een ketelflens. Soms in combinatie met ketelringen om de druk over de flens te egaliseren.

Je hebt componenten zoals eenveiligheidsventiel, dit is de laatste veiligheidsvoorziening op de espressomachine. dit zal de boilerklep openen wanneer de druk in de boiler een bepaalde druk overschrijdt. De vacuümklep op een ketel wordt gebruikt wanneer de ketel aan het opwarmen is om de "valse" lucht uit de ketel te laten ontsnappen. Deze klep sluit zodra de druk in de ketel hoog genoeg is.

close

Aanmeldenvoor online nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speciale aanbiedingen

Volg ons