free web stats
×

SHOPPING FROM

Filter by

Price

7 297

Manufacturers

Filter

Drukschakelaar

Drukschakelaar

Er zijn 26 producten

Op deze productpagina vindt u diverse drukschakelaars en druksensoren. Een van de meest generieke reserveonderdelen op een espressomachine is de drukschakelaar. Een drukschakelaar wordt gebruikt om de elektriciteit naar het verwarmingselement te regelen, wanneer de ketel een bepaald drukbereik bereikt, schakelt hij het element in of uit. Op een gegeven moment werd er op elke gemaakte espressomachine een drukschakelaar geïnstalleerd, tegenwoordig zie je dat met de introductie van de thermische PID dat sommige fabrikanten deze voor sommige modellen niet meer gebruiken.

Onder de onderdelen vindt u aanvullende informatie over de soorten drukschakelaars, hun werking en in welke specificaties ze gebruikt worden op espressomachines.

per pagina
Toont 1 - 18 van de 26 items

Welk type drukschakelaar/sensor u nodig heeft voor uw espressomachine is afhankelijk van verschillende factoren zoals het merk, Type, fitting, voltage, fasen, amperage, drukbereik en instelbaarheid. Gezien al deze factoren hierboven de werking van uw espressomachine kunnen beïnvloeden.

Type

Er zijn 2 soorten drukschakelaars, het analoge model en de digitale druksensor. De digitale druksensor is te vinden op verschillende merken espressomachines zoals Rancilio, La Cimbali, Nuova Simonelli, Astoria, Wega en Victoria Arduino. Sommige merken gebruiken een combinatie van beide op verschillende modellen. Waarbij de “high end” versies drukschakelaars gebruiken en de minder zuinige modellen een drukschakelaar.

Merk

Er zijn verschillende fabrikanten van drukschakelaars zoals Asco(Sirai), Parker en Ma-ter. De merken Asco en Parker staan vooral bekend om het gebruik ervan in commerciële espressomachines. Waarbij de Ma-ter drukschakelaars vooral gebruikt worden in huishoudelijke espressomachines, met name de XP110 versies.

Stroomsterkte

De nominale stroomsterkte van de drukschakelaar is afhankelijk van het gebruikte model. Op de Ma-ter drukschakelaars is dit bijvoorbeeld 16A, dus in de situatie met 230V zou je 16x230=3680W enkelfasig kunnen aansturen. Er is dus maar één aansluiting voor de stroomvoerende draad.

De drukschakelaars van commerciële kwaliteit, gemaakt door Asco en Parker, kunnen tussen de 20 en 30 ampère aan. Sommige hebben een enkele fase, dus één aansluitpunt. Maar andere zoals de bekende Asco/Sirai drukschakelaars zijn gemaakt voor 3 fasen en hebben een maximale capaciteit van 30A.

Montage

De fitting op traditionele drukschakelaars is een 1/8” BSP-G of een ¼”BSP-G. De ¼” is de meest voorkomende uitvoering voor drukschakelaars, aangezien deze minder snel afbreken. De 1/8” BSP-G maat is te vinden op enkele van de kleinere Ma-ter XP110 drukschakelaars.

Voor druksensoren kan dit variëren van een 3/8” schroefdraad tot een aansluiting zonder schroefdraad, maar dat de sensor op zijn plaats wordt gehouden met schroeven.

Druk bereik

Het drukbereik is wel afhankelijk van één belangrijke vraag. Is de drukschakelaar instelbaar? Aangezien niet alle drukschakelaars instelbaar zijn, hebben sommige een vaste vooraf ingestelde druk. Maar bij de meeste analoge drukschakelaars kan de druk worden gewijzigd door een schroefklok te draaien of tegen de klok in.

Zo heeft de Parker en asco 3 fase drukschakelaar een bereik van 0,5-1,4 bar, maar er zijn ook uitvoeringen van de 3 fase modellen die beginnen bij 0,9 bar en een hoogtepunt hebben bij 1,7 bar.

close

Aanmeldenvoor online nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speciale aanbiedingen

Volg ons