free web stats
×

SHOPPING FROM

ECM Heidelberg

De Duitse koffiemachinefabrikant ECM is een van de nieuwste fabrikanten van espressomachines. De volledige naam is Espresso Coffee Machines Manufacture Gmbh, sommige mensen noemen het ECM Heidelberg.

Het merk ECM is vooral bekend van hun huishoudelijke koffiemachines. Deze espressomachines zijn bijna allemaal voorzien van een zetgroep type E61. Er zijn 3 keteluitvoeringen een enkele, dubbele en een warmtewisselaarketel.

De enkele ketels zijn bijvoorbeeld de ECM Puristika, ECM Casa V en de ECM Classika PID. De dubbele boiler is voor de ECM Synchronika espressomachine. De meest voorkomende uitvoering is de Heat Exchanger (HX).

De huishoudelijke espressomachines hebben veel overeenkomsten met elkaar, maar ook veel verschillen. Dit is wel afhankelijk van features zoals of het een handmatige E61 zetgroep is of een solenoïde bediende. Is de koffiemachine voorzien van een waterreservoir of heeft deze een hoofdwateraansluiting. Wordt de temperatuur van de ketel geregeld met een drukschakelaar of met een nauwkeurigere PID-temperatuurregelaar?

Maar ECM bouwt ook enkele commerciële espressomachines met modellen als de ECM Elektronika Profi Due, ECM Compact HX-2 PID en de ECM Barista A2 espressomachine. Deze espressomachines hebben allemaal één ding gemeen, ze worden bediend door een solenoïde en zijn geen handmatige zetgroepen zoals je ziet bij de meeste huishoudelijke ECM-espressomachines.

Naast de commerciële en huishoudelijke espressomachines hebben ze ook verschillende koffiemolens. Dit zijn uitsluitend op aanvraag koffiemolens zoals de ECM Titan, ECM S-Automatik, ECM S-Manuale en de ECM C-Manuale. Deze koffiemolens hebben verschillende maten maalschijven, van 54 mm tot 64 mm.

ECM Heidelberg Model

ECM Heidelberg Model

ECM Heidelberg Onderdeelcategorie

ECM Heidelberg Onderdeelcategorie

close

Aanmeldenvoor online nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speciale aanbiedingen

Volg ons