free web stats
×

SHOPPING FROM

Hoe werkt een drukschakelaar in een espresso machine?

Published : 20-05-2019 17:13:53
Categories : General

Hoe werkt een drukschakelaar in een espresso machine?
Drukschakelaar


De eerste drukschakelaars die op vintage espressomachines werden gebruikt, waren eigenlijk met kwik gevulde schakelaars. Een membraan zet uit onder de druk van de ketel waardoor de met kwik gevulde buizen kantelen. Het kwik stroomt naar de andere kant en de stroom wordt uitgeschakeld. Omdat kwik een metaal is, geleidt het elektriciteit. Wanneer de keteldruk daalt, zakt het membraan en worden de met kwik gevulde buizen genivelleerd en ontstaat er weer een circuit.

Deze schakelaars zijn in Nederland niet meer toegestaan ​​voor espressomachines1. Dit kan afwijken voor andere landen, waar het nog steeds toegestaan ​​is om de met kwik gevulde espressomachine drukschakelaars te gebruiken.

Na de kwikschakelaars kwamen de moderne drukschakelaars. Er zijn 2 soorten drukschakelaars, beide zijn veer verstelbaar. Er zijn enerzijds de hogere ampère drukschakelaars voor commerciële machines van Sirai en Parker en anderzijds de lagere ampère drukschakelaars van Ceme en Ma-ter.

De hoge ampère schakelaars zijn verkrijgbaar als 1- en 3-fase drukschakelaars. Deze schakelaars kunnen gedeeltelijk worden onderhouden door de membranen en de pakking te vervangen.

De drukschakelaars voor espressomachines van het type Sirai en Parker bestaan ​​uit de volgende elementen:

Messing connector en membraanhouder
Ring, membraaneenheid en rubberen sluitring
Drukregelveer en schroef
Lichaam
Aannemers
Sirai drukschakelaar
Messing connector en membraanhouder

Dit deel wordt aangesloten op een buis die de perslucht van de ketel naar de drukschakelaar voert. De connector is normaal gesproken een 1/4” of een 1/8” bsp-g schroefdraad, afhankelijk van het type drukschakelaar. De 1/4" bsp-g-schroefdraad wordt vaker gebruikt en wordt gebruikt op de meeste commerciële en huishoudelijke espresso- en koffiemachines.

Messing membraanhouder

Membraan

De messing connectorhouder bevat ook de membraanset van de drukschakelaar. Deze membraanset bestaat uit 3 componenten:

Het ptfe-bodemmembraan - de perslucht duwt tegen dit deel van het membraan.
De membraaneenheid - dit is een platte rubberen schijf met een metalen schijf en een metalen staaf of pin in het midden.
De rubberen ring - deze rubberen ring houdt het ptfe-bodemmembraan en de membraaneenheid op hun plaats.
Sirai drukschakelaar membraan
Drukverstelveer

Met de veer aan de binnenkant van de drukschakelaar regelt u de uitschakeldruk van de drukschakelaar. Bij de Sirai drukschakelaars kan deze waarde tussen 0,3 bar en 1,7 bar liggen; voor de Parker drukschakelaars tussen 0,5 bar en 1,4 bar. Deze drukinstellingen variëren voor de verschillende modellen. De schakelaars van beide fabrikanten werken echter in principe hetzelfde.

Sirai drukschakelaar binnen


Sirai drukschakelaar binnenveerLichaam

De behuizingen van beide soorten drukschakelaars zijn gedeeltelijk gemaakt van een geplateerde gestempelde basis; het deksel is gemaakt van glasvezelversterkt kunststof.

Aannemers

Voor de Sirai drukschakelaars zijn er 2 uitvoeringen. De 20A schakelaars hebben een basis van glasvezelversterkt kunststof bekleed met messing geleiders. De 30A drukschakelaars hebben een metalen behuizing met keramische isolatoren waarin zich de messing geleiders bevinden.

De Parker drukschakelaar werkt volgens hetzelfde principe als de 20A Sirai drukschakelaar.

Maar hoe werkt dit type drukschakelaar?

De keteldruk drukt het membraan met de pen in de behuizing van de drukschakelaar. Binnenin de behuizing drukt de pen aan de ene kant tegen een hefboom, aan de andere kant zit de verstelbare veer. Als de veer wordt samengedrukt, moet de druk om de machine uit te schakelen hoger zijn en vice versa. In het midden van de hendel bevindt zich nog een pen die duwt, dus wanneer de hendel tot een bepaald punt omhoog gaat, bewegen de contactors weg en wordt de stroom uitgeschakeld.


Microschakelaar bediende drukschakelaar

Nu kunnen we de drukschakelaars van Ceme en Ma-ter bespreken. Deze schakelaars zijn normaal ontworpen voor maximaal 15A, deze beperking komt door de microschakelaar. Hun functie is geschikt voor huishoudelijke apparaten en kleine commerciële espressomachines. Deze schakelaar is een niet-onderhoudbare drukschakelaar, omdat u de binnenkant niet kunt bereiken, tenzij u hem openknipt.

De schakelaars Ceme en Ma-ter hebben de volgende componenten:

Messing connector en membraanhouder
Ring, membraaneenheid en rubberen sluitring
Drukschijven
Veer
Microschakelaar

Gegoten messing connector en houder voor membranen

Aan de gegoten messing connector is een buis bevestigd die lucht van de boiler naar de drukschakelaar van de espressomachine voert. Deze buis wordt aangesloten met een 1/8” of een 1/4” bsp-g schroefdraad, afhankelijk van het type drukschakelaar.

Ma Ter XP110 montage

Ring, membraaneenheid en rubberen sluitring

Aan de onderkant zit een siliconen ring om de drukschakelaar af te dichten. Daarboven zit een metalen membraan. Dit membraan drukt met de drukschijven tegen het bovenstuk; het onderste gedeelte wordt afgesloten met een kunststof ring.

Ma ter xp110 membraan

Veermontage

Het bovenste gedeelte bestaat uit de volgende onderdelen:

Een plastic geleider met geleidestang
2 gegalvaniseerde schijven
De drukveer
De koperen ring
De kunststof behuizing met stelschroef
Ma ter xp110 drukaanpassing
Dit samenstel wordt boven het drukmembraan geplaatst. Wanneer het drukmembraan omhoog beweegt, wordt de drukgeleider naar boven geduwd. De bovenste schijf van de gegalvaniseerde schijven drukt met de vooraf ingestelde druk tegen de microschakelaar en stopt de stroom. Deze druk kan worden aangepast door de stelschroef in te draaien. Dit comprimeert de drukveer en verhoogt de weerstand tegen het membraan, waardoor het bij een hogere druk wordt uitgeschakeld.

Als u uw drukschakelaar wilt vervangen, controleer dan de volgende punten:

Het model – is het een een-, tweefasige of driefasige drukschakelaar?
De verbinding – is het een 1/4” bsp-g schroefdraad of een 1/8” bsp-g schroefdraad?
Wat is de maximale schakelstroom, 16, 20 of zelfs 30 ampère?
Wat is de nominale schakelspanning van de microschakelaar op de drukschakelaar, aangezien sommige schakelaars alleen zijn ontworpen voor 110V?

Share this content

close

Aanmeldenvoor online nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speciale aanbiedingen

Volg ons