free web stats
×

SHOPPING FROM

Bezzera BZ10

De Bezzera BZ10-espressomachine is een van de meest populaire huishoudelijke espressomachines die de oudste espressomachine ter wereld maakt. Om samen te vatten wat deze espressomachine is, een solenoïde bediende espressomachine die zijn water haalt uit een watertank aan de achterkant van de machine.

Deze espressomachine, de Bezzera BZ10, is uitgerust met een verticale enkele warmtewisselaar (HX) boiler. Onderin de ketel zit het hoofdverwarmingselement van 1200W, dit kan 110 of 220/230V zijn. Deze boiler wordt gevuld vanuit een watertank aan de achterkant van de espressomachine. Om hier water in te pompen gebruik je een Ulka vibratiepomp. Deze pomp wordt ook gebruikt om de koffie te zetten.

De zetgroep die op de Bezzera BZ10 wordt gebruikt, is niet van het type E61. Maar een zetgroepdie uitsluitend wordt gebruikt door het merk Bezzera. Deze zetgroep is een solenoïde bediende zetgroep, opgebouwd uit 2 hoofdcomponenten. Het hoofdgedeelte en de koppelingsbel van de filterhouder. Een andere eigenschap die je niet vaak ziet op een espressomachine voor huishoudelijk gebruik is dat deze zetgroep is voorzien van een verwarmingselement.

Deze koffiemachine is geen volumetrisch model, anders had hij voorzien moeten zijn van een debietmeter. In dit geval wordt de machine bediend door een schakelaar op en neer te bewegen om het zetproces te starten en te stoppen.

Een paar vragen die we vaak krijgen van onze klanten.

Hoe controleer ik de druk van mijn Bezzera BZ10 espresso machine?

De Bezzera BZ10 is uitgerust met een dubbele drukmeter, of manometer. Dus je zult 2 naalden zien, een voor de pompdruk en de andere voor de keteldruk. De keteldruk loopt van 0 tot 3 bar en de pompdruk gaat van 0 naar 16 bar.

Is de Bezzera BZ10 espresso-machine uitgerust met een watertank of een hoofdwaterverbinding?

De Bezzera BZ10 espresso-machine is uitgerust met een watertank, uit deze tank wordt het water gepompt, met een Ulka-vibratiepomp, naar de zetgroepen in de ketel. Dus je zult niet in staat zijn om een hoofdwaterverbinding aan deze espresso-machine te passen.

Welke zetgroepheeft de Bezzera BZ10?

Dit model van de Bezzera espresso-machine is uitgerust met een solenoïde bediende Bezzera-ring brouwerijgroep, dus het is niet voorzien van een E61-stijl zetgroep.

Welke temperatuurregelmechanisme heeft de Bezzera BZ10?

Dit hangt ervan af hoe oud je Bezzera BZ10 is. Ik zie dat je twee versies hebt. Er is een pre- 26-06-2010 en een post 27-05-2010 versie. Het oudere type is in de oorspronkelijke configuratie niet meer beschikbaar, want dit is een relay rebuild kit beschikbaar die hetzelfde is als het nieuwe model.

Ze worden beide bediend met een Ma-ter drukschakelaar met is uitgerust met een veiligheidsklep en met een relay. De oudere hadden een build op relay, maar de nieuwste hebben een aparte relay.

Kan ik de Bezzera BZ10 espresso-machine gebruiken voor commerciële doeleinden?

We zouden dit niet aanraden, aangezien de capaciteit te klein is om goed te functioneren in een bar of restaurant. Voor een klein kantoor zou deze espresso-machine een goede oplossing zijn, evenals het gebruik ervan in een keuken.

close

Aanmeldenvoor online nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speciale aanbiedingen

Volg ons