free web stats
×

SHOPPING FROM

Accessoires

Er zijn verschillende gereedschappen voor espressomachines in de buurt, deze zijn er voornamelijk om uw werk gemakkelijker en sneller te maken en een meer consistente kwaliteit te krijgen. Ze kunnen in elke opstelling van pas komen, van een Home Barista tot een barista in een koffiebar. Dus als je een Solis Sage of een La Marzocco Linea gebruikt, heb je wel barista-accessoires nodig.

Deze barista-accessoires kunnen van alles zijn, maar er zijn een paar basics zoals melkkan, tamper, Brooks poetsdoeken en een klopdoos. Als je die 4 componenten hebt kun je goed aan de slag als barista. Maar als u wilt dat uw espressomachine meer consistentie heeft, kunt u denken aan een koffieweegschaal om het aantal grammen te meten dat uit de koffiemolen komt.

Bij barista accessoires moet je ook denken aan schoonmaakmiddelen, voor je aanrechtblad, molen(s), zetgroep en gewoon je hele machine. Gezien als je geen goed schoongemaakte espressomachine, molen en werkomgeving hebt kun je als barista geen goede espresso en cappuccino maken.

Er zijn verschillende gereedschappen voor espressomachines in de buurt, deze zijn er voornamelijk om uw werk gemakkelijker en sneller te maken en een meer consistente kwaliteit te krijgen. Ze kunnen in elke opstelling van pas komen, van een Home Barista tot een barista in een koffiebar. Dus als je een Solis Sage of een La Marzocco Linea gebruikt, heb je wel barista-accessoires nodig.

Wat voor soort koffiemachine/barista-accessoires voor thuis en commercieel gebruik zijn er in de buurt? Wel hebben we 3 categorieën: accessoires, klopdozen en schoonmaakmiddelen

Accessoires

Het accessoiregedeelte is waarschijnlijk het breedste gedeelte van alle barista-accessoires. Dit kan gaan van stampers, schoonmaakborstels, koffiedistributietools, WDT, melkplakken, koffieweegschalen, lepels, aanstampmatten en Brooks baristadoeken.

Tamper

De stamper/tamper is misschien wel het belangrijkste barista accessoire, zonder deze tool kun je geen kopje espresso zetten. Deze stampers zijn er in verschillende soorten, afhankelijk van het handvat en de diameter van het aandrukdeel. De handvatten kunnen gemaakt zijn van verschillende houtsoorten, kunststof of metaal. Het onderste deel is altijd gemaakt van food grade roestvrij staal. De meest voorkomende maat is 58 mm, maar ze kunnen ook kleiner worden dan 43 mm. Merken die tamper maken zijn Brooks, Motta, Cafelat en Joe Frexx.

Hulpmiddel voor koffiedistributie

Dit is een vrij recente tool. Dit lijkt op een bepaalde manier op een hocky puck. Deze plaats je bovenop het filterbakje en draai je eraan, de vorm van de onderkant van de verdeeltool zal de gemalen koffie in het filterbakje verdelen. Deze tool is gemaakt door merken als Rocket espresso en Motta.

WDT

De Weiss Distribution Technique (WDT) wordt gebruikt om de gemalen koffie te verdelen. Dit wordt gedaan met een klein stuk gereedschap met een paar naalden. Door dit hulpmiddel in de filterbakje te verplaatsen, zal de koffie zich verdelen en eventuele klontjes losmaken.

Melkkannetjes

Dit is ook een essentieel instrument bij het maken van een goede espresso, aangezien je een soort bakje nodig hebt om de melk in te bewaren om de melk op te schuimen. Deze zijn gemaakt van roestvrij staal, in sommige gevallen zijn ze gecoat of gekleurd. Deze melkkannen worden gemaakt door merken als Motta Metalurgica.

uitkloplade

Hoe kom je gemakkelijk van je koffiepuck in je portafilter af? Neem een klopdoos, hiermee sla je je portafilter tegen een ronde staaf en valt je koffiepuck uit de filterbak.

Deze klopdozen zijn er in verschillende maten en vormen. Het belangrijkste dat u ziet, is het verschil tussen commerciële en huishoudelijke klopdozen. Aangezien de commerciële modellen veel meer gebruikt worden dan de binnenlandse hebben ze gemiddeld een betere bouwkwaliteit.

Er zijn 3 soorten klopdozen: de aanrechtlade, inbouw klopdoos en de aanrechtdoos.

Aanrecht uitkloplade

De aanrechtladen zijn in feite een doos met een uitschuifbare lade. In deze la heb je een metalen/houten lat die met rubber is bekleed. Tegen dit rubber kun je je portafilter slaan. Deze dozen worden gemaakt door bedrijven als Ronda, Joe Frex, Baristapro, Eureka en Spokj-Trukj. Het ideale aan deze lades is dat je er in veel gevallen een koffiemolen op kunt plaatsen. Dat scheelt ruimte op je werkblad.

Ingebouwde knockbox

De ingebouwde knockbox is vooral te vinden in bars, hotels en restaurants. Je zult ze niet zo vaak tegenkomen in huiselijke omgevingen. Logisch, want er kan een grote hoeveelheid koffie in. Deze klopdozen worden gemaakt door voornamelijk Italiaanse merken, zoals Priolinox en Ronda.

Aanrecht knockbox

Deze aanrechtunits zijn voornamelijk te vinden in huishoudelijke omgevingen. Deze klopdozen hebben een beperkte capaciteit en zijn in de meeste gevallen gemaakt van kunststof of geperst RVS. Merken die deze klopdozen voor aanrecht maken zijn Motta, Cafelat, Joe Frexx en Ribelle.

Reinigingsmiddel

Voor espressomachines heb je wel een vrij ruime keuze aan schoonmaakmiddelen. Dit kunnen maalkristallen, terugspoelpoeder (of vloeistof) van de zetgroep, oppervlaktereiniging en stoombuisreinigingsoplossing zijn.

Maal kristallen

De grinder crystals zijn van het Italiaanse merk Puly Caff, je maalt dit poeder door de koffiefee molen om de oude koffieresten in de maalbramen te verwijderen. Het is ook aan te raden om de burrs af en toe handmatig schoon te maken.

Afwasmiddel zetgroep;

Dit is misschien wel een van de belangrijkste schoonmaakacties en moet aan het einde van elke dag worden gedaan. Dit wordt gedaan om de zetgroep en het magneetventiel van de zetgroep te reinigen. Dit type schoonmaakmiddel kan gemaakt worden door verschillende bedrijven zoals Puly Caff, Lujo en Cafetto Evo. Dit wasmiddel is verkrijgbaar in vloeibare, tablet- en poedervorm. Voornamelijk bij de poedervorm geldt dat als je het blindfilter overdosis neemt met poeder dit de magneetklep kan verstoppen.

Oppervlakte reiniging

Als je koffievlekken uit je espressomachine, koffiemolen of werkblad wilt verwijderen, heb je een oppervlaktereinigingsmiddel nodig. Een schone machine ziet er niet alleen goed uit voor uw klanten, maar is ook hygiënisch. Om die reden heeft Puly Bar hun Igienic en Puly Grind hopper cleaner gemaakt.

Stoombuis en Cappucator-reiniger

Dit is misschien wel een van de meest vitale reinigingsoplossingen. Dit wordt gebruikt om oude melk en melkresten te verwijderen, dit moet je wel dagelijks doen. Je kunt je stoompijpje er gewoon in laten weken, doe je dit niet dan kunnen je stoomtips verstopt raken en werken ze niet meer. Puly Caff heeft verschillende oplossingen voor dit probleem gemaakt zoals Puly Milk en Puly Milk green.

close

Aanmeldenvoor online nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speciale aanbiedingen

Volg ons